Agenda

Op 7 december 2022 organiseert Onze Nieuwe Toekomst een studiedag. Op deze studiedag zullen verschillende workshops gegeven worden over thema's die ze in de kijker willen zetten. Inschrijven kan via deze link. Vragen over deze studiedag kan je stellen via info@ont.be.


Op 13 december nodigt Alzheimer Liga Vlaanderen je uit voor de eerstkomende familiegroep dementie Gent, in de polyvalante zaal van WZC Tempelhof, vanaf 19u30. Het thema van de avond is nachtelijke onrust, gebracht door Veerle De Bou. Meer informatie kan je hier terugvinden.


Kan de oprichting van een (private) stichting of maatschap een mogelijkheid zijn om op een goede manier je nalatenschap te regelen voor je kind met een handicap? Tijdens dit webinar, georganiseerd door Gezin en Handicap dat zal plaatsvinden op 15 december, kom je te weten hoe een (private) stichting of maatschap werkt en wat de Koning Boudewijnstichting op dit gebied te bieden heeft. Inschrijven kan via deze link.


Stad Gent en haar ambassadeurs nodigen je uit op 17 december voor de eerste netwerkdag sociale verenigingen. Na een warme welkom en een inleidend woordje door schepen Astrid De Bruycker neemt professor Bart Cambré je mee in de wondere wereld van 'organisatienetwerken'. Daarna kan je aanschuiven aan enkele dialoogtafels. Het programma en de inschrijvingslink kan je terugvinden via de website van Stad Gent.


Op 8 februari 2023 vindt de 5e Vlaamse Hersteldag plaatsin het Kunstencentrum Vooruit in Gent. Het thema van deze editie is multideskundigheid: petje af! Met meerdere petten op richting herstel. Meer info en inschrijven kan via de website.


De Dag van de Zorg van afgelopen mei was een schot in de roos. Met een recordaantal deelnemers (300!), met veel bezoekers (op sommige sites was het over de koppen lopen) en met heel tevreden organisaties, zo blijkt uit de evaluatie-bevraging. Zondag 19 maart 2023 is de dertiende editie van Dag van de Zorg en wordt opnieuw zorg en welzijn in de kijker gezet. Het is dé hoogdag en feestdag van de sector en apotheose van Week van de Zorg. Heb je interesse om als organisatie deel te nemen aan Dag van de Zorg 2023? Kijk vlug even naar het aanbod en schrijf jouw organisatie vandaag nog in.