Nieuwsbrief - 06 december 2023

Plazzo wil samenwerking stimuleren, uitgaand van de deskundigheid van personen uit zelfzorggroepen, professionele hulpverleners en beleidsverantwoordelijken. Via deze nieuwsbrief brengen we u daarom graag op de hoogte van de volgende zelfzorginitiatieven in Oost-Vlaanderen. Je vindt deze nieuwsbrief ook online.




Plazzo-Activiteiten

De Trefdag Zelfzorg 2023 was een succes

Op donderdag 30 november 2023 werden Oost-Vlaamse zelfzorg-, mantelzorg- en lotgenotenverenigingen samengebracht in Buurthuis ‘t Hoeveke. Het thema van de Trefdag Zelfzorg was gedragsverandering/veranderde relatie bij fysieke of psychische (gezondheids)problemen. We maakten er samen een boeiende en verbindende namiddag van. De inhoud was zeer herkenbaar voor de deelnemers. Klik hier voor enkele sfeerbeelden van de dag. De presentatie kan je hier herbekijken.

Internationale Dag van het Vrijwilligerswerk 2023

Plazzo wil alle vrijwilligers van patiëntenverenigingen, lotgenotengroepen en mantelzorgverenigingen naar aanleiding van de internationale dag van het vrijwilligerswerk bedanken voor hun inzet. "Vrijwilliger, jij verdient een dikke duim!"

Agenda

Gespreksgroep voor rouwenden na partnerverlies

Vzw Contempo, netwerk voor wie zijn partner verloor door overlijden, organiseert een gespreksgroep voor jonge mensen die hun partner verloren. De gespreksgroep gaat door in Gent op donderdag 5/10, 2/11 en 7/12 om 19u30. Meer informatie kan je terugvinden in de flyer of op www.vzwcontempo.be

Netwerklunch Eerstelijnszone Panacea

Op donderdag 14 december ontvangt Eerstelijnszone Panacea je graag om 12u in LDC Egmont in Zottegem voor een broodjeslunch en netwerkmoment. Meer informatie en inschrijven.

Save the date - NAH-congres 2024

De Hersenletsel Liga en Sig organiseren op donderdag 10 oktober 2024 het tweede Vlaamse NAH-congres in Brugge. Noteer het alvast in je agenda!

Nieuws

Similesactiviteiten in jouw buurt - december 2023

Similes bezorgt je graag een overzicht van de activiteiten in december die in jouw buurt plaatsvinden. Het overzicht kan je terugvinden via deze link.

Verwen een geweldige mantelzorger

23 juni is de Dag van de mantelzorg. Op deze symbolische dag staan alle mantelzorgers centraal. Naar jaarlijkse gewoonte worden in Gent alle mantelzorgers in de bloemetjes gezet met wat You-time. Wil jij met jouw organisatie mantelzorgers mee in de bloemetjes zetten? Organiseer dan een verwenactiviteit in de week van 17 tot 23 juni 2024. Er zijn 3 voorwaarden: je activiteit is gratis, toegankelijk voor alle Gentse mantelzorgers en bezorgt hen wat 'you-time'. Doe je mee? Vul dan dit formulier in tegen ten laatste 31 januari 2024.

Dementievriendelijk Gent - activiteiten voorjaar 2024

Voor en na een diagnose dementie hebben mensen heel wat vragen en bezorgdheden. In Gent is er een ruim aanbod van lezingen, lotgenotencontacten en vormingen. Het is niet altijd eenvoudig om hierin je weg te vinden. De juiste info op het juiste moment, kan een grote steun betekenen voor mensen die geconfronteerd worden met de ziekte. In deze brochure vind je een overzicht (voorjaar 2024) van lezingen, lotgenotencontact en vormingen rond dementie in Gent.

Nieuws uit de Eerstelijnszones

Nieuwsbrieven

Plazzo ontving volgende nieuwsbrieven: Vlaamse Ouderenraad 3/11, Steunpunt Mantelzorg 9/11, Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk 09/11, Cavaria 10/11, Grip vzw 13/11, Patient Empowerment vzw 14/11, Vlaamse Ouderenraad 17/11, Vlaamse Ouderenraad 19/11, Hersenletsel nieuwsbrief 21/11, Bednet vzw 21/11, Verenigingswijzer 23/11, Grip vzw 27/11, Logo Waasland 29/11, Vlaamse Ouderenraad 01/12,Gezin en Handicap 04/12, Patient Empowerment vzw 05/12, Similes vzw 05/12,